VENUS CENTER nje qender Mediko-Estetike dhe Aplikim i Laserit ne  Dermatologji  gjendet ne Tirane nje nje nga zonat me te bukura te saj. Mjeket tane jane eksperte ne fushen e tyre dhe profesioniste te  kualifikuar dhe me eksperience te gjate. Ne Qendren Venus aplikimi Botoxit behet nga vete Mjeket  Dermatologe Eksperte dhe te Kualifikuar ne shume vende te Europes dhe USA ndryshe nga shume vende ku aplikimi behet nga mjeke jo te apasionuar pas estetikes. Botoxi® per trajtimet kozmetike  eshte nje procedure e zakonshme dhe nje trajtim i studiuar mire, per trajtimin e rrudhave per ti korrektuar rrudhat  te moderuara apo shume te thella ne zonat problematike te fytyres.

Zonat e trajtimit me Botox:

  • Rrudhat midis vetullave
  • Rrudhat e syve apo kembet e pates
  • Rrudhat e Qafes
  • Rrudhat e hudes
  • Gropezat e mjekres
  • E qeshura me ekspozim te gingives
  • Ngritja e vetullave
  • Kendet e buzeve
  • Muskujt masseter

 

Keto zona zakonisht fillojne te rrudhen me kalimin e viteve nga e qeshura,mbledhja e vetullave,ngritja e vetullave. Duke ju siguruar pacienteve neuromodulatore, ne Venus Center, ne ju bejme te mundur relaksimin e muskujve dhe pakesimin e pamjes me rrudha.

Shikoni Dr. Brunilda Bardhi duke injektuar Neuromodulator

Duhen pak minuta per te injektuar neuromodulatorin direkt ne zonat ku deshirojme rrzultatin. Specialistet tane perdorin age te holla dhe te vogla per injektimin e sasise te duhur te Botoxit e cila eshte ne varesi te kerkesave specifike te nevojave te secilit pacient. Qellimi i mjekeve tane eshte tju ofrojne pacienteve rrezultate natyrale duke relaksuar mjaftueshem muskujt ku aktiviteti eshte me i larte, pa kompromentuar shprehine tuaj emocionale.

Gjate injeksionit pacienti pothajse nuk ndien dhimbje fare, per disa te tjere te cilet nuk e kane te mire tolerancen ndaj dhimbjes mund te ndjejne pickim ne vendin e injektimit, per kohe shume te shkurter. Pacientet te cilet marrin kete sherbim mund ti kthehen rutines ditore menjehere pas injektimit.

Botox vepron duke bllokuar impulset nervore te cilat jane pergjegjese per kontraktimin muskular. Kur injektohet Botoxi muskujt nuk arrijne te kontraktohen aq fort duke dhene nje pamje te relaksuar ne vendin e injektimit, pa rrudha, dhe nje pamje me te re duke lejuar nje ekspresion normal te fytyres.

Pacientet e shohin rezultatin zakonisht brenda 2 deri 7 dite dhe efekti mund te zgjasi 3-6 muaj. Trajtimi shtese i rrudhave mund te perseritet pasi mbaron efekti i saj.

Per injeksionet me  “Botox” eshte folur shume por eshte e rendesishme te kuptohet se jane dy tipe te ndryshme te botulinum toxin –  nje per qellime terapeutike mjekesore dhe nje per qellime kozmetike. Diferenca midis tyre eshte sasia e injektimit. Ne doza te larta mund te trajtohen spazam te muskujve te medhenj, me shpesh perdoret per cerebral palsy. Ne keto doza te larta jane raportuar edhe me shume komplikacione. OnabotulinumtoxinA eshte versioni brand e nje sasie te vogel te substances qe perdoret per te trajtuar vijat fine dhe rrudhat. Botox ka nje siguri ekselente dhe quhet si  “aspirina e shekullit te 21”.  Jane bere studime te cilat raportojne siguri te ketij produkti per qellime kozmetike.