Gjate viteve qe nga adoleshenca e ne moshen e trete lekura jone humbet shume nga cilesite dhe aftesite rigjeneruese te saj, qelizat nuk rigjenerohen me ne nje periudhe kohore per rreth 4 jave dhe cdo dekade humbet acidi hialurinik qe kemi me 10%, si dhe elasticiteti lekures si rrjedhoje e pakesimit dhe aftesise se ulet rigjenereuse te saj, varet dhe na jep nje pamje jo shume estetike per syrin tone, pra plakja e lekures eshte nje proces i cili mund te ngadalesohet duke perdorur trajtime estetike per ta mirembajtur ate.

Adoleshencë

NË të 20-at

NË të 30-at

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

NË të 40-at

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

NË të 50-at

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

NË të 60-at