Pressomass është dizajnuar për të drenuar anësitë e poshtme, nga poshtë lartë, ngadalë dhe në mënyrë të vazhdueshme duke respektuar sistemin limfatiko-venoz.  Masazhi me anë të shtypjes mekanike është i shpejtë dhe metodë relaksuese për të drenuar toksinat dhe për të eleminuar stazen, duke favorizuar heqjen e ujit të tepërt në trup.

Masazhi kryhet në pjesën e poshtme të trupit, duke perfshirë vithet, ijet, kofshët dhe pjesën e poshtme të barkut.

Kohëzgjatja varion nga 10 – 30 minuta, në varësi të kërkesave të pacientit.

Përdorimi i pressomass në trajtimet estetike:

 • Enjtjen e këmbeve dhe kyçeve
 • Qarkullimin e keq të gjakut
 • Stazen limfatike
 • Mbajtjen e ujit të tepërt në trup

 

Kunderindikacionet:

Absolute:

 • Infeksion ne fazen akute
 • Tuberkulozi
 • Tumor malinj
 • Hipertension
 • Pacemaker

Relativ:

 • Pamjaftueshmëria e veshkave
 • Pamjaftueshmëria e zemrës
 • Astma
 • Hipertiroidizmi
 • Vagotonía