Lëkura e njeriut perjeton ndryshime gjate viteve, sidomos në fytyrë.

Mjedisi jashtem,ndotja e ambjentit,produktet kozmetike jo cilesore dhe te duhurat,shprehite e fytyrës kontribuojnë në dëmin që bëhet i dukshëm lekures ne shtresën e jashtme.

Rezultati është një pamje jo uniforme e lekures, e lodhur,pa jete, që ka nevojë për përtëritje .Piling kimik i ndihmon pacientët të rinovojnë pamjen e tyre me lëkurë të freskët dhe të butë. Te qendra Venus ne ofrojmë piling kimik të ndryshem për të trajtuar një gamë të gjerë te problemeve të lëkurës. Për kujdesin e lëkurës  aplikimi behet nga mjek eksperte te specializuar  per  trajtimin e personalizuar duke ofruar protokolle specifike per problematiken qe keni.

Pyetja qe mund te beje gjithsecili.

Piling kimik përfshin aplikimin e acideve kimike ne lëkurën e cila heqë qelizat e vdekura të lëkurës, dhe lejon shtresën poshte lëkurës të zhvillojë dhe zëvendësojë shtresën e vjetër. Rezultati është tonifikim, lëkurë rrezatuese me rrudha të reduktuara.

Në thelb, ekzistojnë tre lloje të piling kimik, secila dallohet nga thellësia e trajtimit: Peeling sipërfaqësore kimik – nuk depërtojnë nën epidermë, shtresa e jashtme e lëkurës. Peeling kimik i mesem – depërtojnë nën epidermë në shtresën e lartë të dermes, por në përgjithësi nuk shkojnë më thellë. Peeling i thellë kimike – depërtojnë në shtresat më të thella të lekures.

Shkalla e penetrimit varet nga lloji dhe forca e zgjidhjes dhe sasia e kohës që bashkëvepron me lëkurën. Nëse jeni duke marrë parasysh një trajtim kimik të lekures, por nuk jeni të sigurt se cili është i përshtatshëm për ju, bisedoni me doktoret tanë të  kualifikuar për qëllimet tuaja specifike te pamjes  dhe të analizoni gjendjen e lëkurës suaj dhe shëndetin e përgjithshëm. Kushtet e lëkurës që mund të korrigjohen    : të trajtojnë në mënyrë efektive një numër të problemeve  të lëkurës me një piling kimik: Njolla të Diellit, njollat e moshës, vijat sipërfaqësore dhe rrudhat.

Pigmentim jo i njetrajtshem, Shenja ne fytyre  apo cikatrice,Ton i pabalancuar i lëkurës, Lëkura e ashpër.

Peeling kimik si procedure dermokozmetike jane të sigurta dhe efektive ,te  mjaftueshme për pothuajse per çdo pjesë të trupit, edhe pse zonat që përgjigjen më mirë janë fytyra, qafa dhe duart. Gjoks, krahët dhe këmbët gjithashtu mund të trajtohen, por rezultatet nuk janë gjithmonë të qëndrueshme.

Jane shume te rendesishme fazat e trajtimit duke filluar nga faza e pre-piling e pergatitjes se lekures,procdura dhe trajtimi kujdesit pas ne menyre qe te maksimizohen rrezultatet.

Kujdesi pas trajtimit; shkalla e përtëritje të lëkurës te fytyrës varet nga kujdesi pas trajtimit, pavarësisht nga lloji piling kimik qe perdoret kjo faze eshte e nje rendesie te vecante.Ne kete stad ti zgjat kohen e rrezultatit dhe mirembajtjes maksimale te lekures pa shkaktuar efekte anesore pas procedures te aplikuar nga mjeku.

Këshilla të përgjithshme për të mbajtur parasysh përfshijnë: Pastroni  sipërfaqen e trajtuar butesisht dhe lëkurën përreth.

Hidratoni lëkurën shpesh, çdo ditë Shmangni ekspozimin e diellit , përdorni krem dielli çdo ditë. Një zhveshje kimike sipërfaqësore nuk kërkon kohe qe te largoheni nga aktiviteti perditshemqe qe te kerkoje shërim.

Pas trajtimit, pacientët do të përjetojnë pak siklet të lehtë si terheqje dhe lëkura mund të kthehet në ngjyrë rozë. Një seri 2-4 piling he hapesire 2-4 javë larg do të beje nje lekure te butës, qelizat e lëkurës në shtresën e dëmtuar të jashtëme bien për te dhene nje lëkurë të freskët e të qetë nën te.Nje zhveshje kimike e mesme shpesh rezulton ne nje periudhe 2-3 ditore dhe një rimëkëmbje më të gjatë, pasi lëkura e trajtuar rripet dhe lëkura e re rigjenerohet dhe shërohet. Pas një jave, lëkura  shërohet dhe duket me me jete dhe e lemuar.Pacientët mund të presin skuqje dhe ënjtje pas trajtimit, edhe pse zakonisht nuk ka shumë siklet. Pas 2-3 ditësh, lëkura merr ngjyrë të kuqërremtë, thahet, pastaj rripet dhe zhvishet për disa ditë të tjera. Një rrjepje e thellë kimike mund të kërkojë 1-2 javë kohe per shërim. Duhen rreth dy javë që lëkura të rritet dhe do të jetë e kuqe për rreth një muaj.

Kujdesi pas trajtimit është i rëndësishëm pas një zhveshje të thellë për shkak të rritjes së rrezikut të infeksionit. Megjithëse skuqja post-kimike e lëkurës është një efekt anësor i padëshiruar, ai tregon se shërimi është duke u zhvilluar. Mund të ndodhin edhe njolla te padëshiruar te lëkurës si Hiperpignentim Post-inflamator.Ndricimi lekures është më i zakonshëm pas një zhveshje të thellë (hipopigmentimi) ndërsa errësimi ka më shumë gjasa pas një zhveshje sipërfaqësore.

Një trajtim piling kimik qe zhvesh lekuren mund të personalizohet sipas nevojave të secilit pacient. Doktoret tane eksperte ne kete pricedure do te përcaktojne  llojin e duhur të piling, forcën e duhur dhe sasinë e duhur, kohës së trajtimit për të arritur rezultatet e mëposhtme: Lëkura e butë, më pak vija dhe rrudha, Bilanci i restauruar i tonit të lëkurës, Pamje e reduktuar e akneve sipërfaqësore ose plagëve të fytyrës apo cikatriceve.Lëkura e rishfaqur është e butë në prekje .Përtëritje e përgjithshme e lëkurës.

Trajtimet e kombinuara Në qendrën  Venus, zakonisht  një piling kimik mund ta kombinojme me një ose më shumë trajtime mediko-estetike për të përmirësuar rezultatet tuaja ose për të trajtuar gjendje te lekures veçanërisht të veshtira duke personalizuar trajtimin tuaj nga mjek eksperte ne kete fushe.

Peeling kimik ka disa kufizime.Ky trajtim nuk rekomandohet për pacientët të cilët jane:Shtatzënë ,nese  kane sëmundje aktive të lëkurës, të tilla si rosacea, ekzema, psoriasis ose pezmatim i lëkurës Kanë kapilar te thyer ose nxirje nga dielli ,kane përdorur një produkt të kujdesit të lëkurës me Retin-A, ose produkte të tjera me acide askorbike, gjatë dy ditëve të fundit. Rezultatet mund të mos jenë aq të qëndrueshme për pacientët që kanë: Një ngjyrë e errët Një çehre e zbehtë, me ngjyrë të kuqe (me flokë të kuq). Pigmentim jonormal në lëkurë Një histori e herpesit. 

Rrezultati perfundimtar i trajtimit me piling kimik te duhurin me protokollin e sakte ben qe ju te merrni rrezultatin e deshiruar per problematiken qe ka secili prej jush.

Cmimi i nje procedure varet nga lloji piling dhe nga kombinimet qe perdoren,mesatarisht 5-15mije lek/seanca