Cfare te presesh

Një ekzaminim i lëkurës ka për qëllim të identifikojë nishanet, rritjet dhe ndryshimet e tjera të dyshimta në lëkurën tuaj. Forma, madhësia, kufiri, ngjyra dhe karakteristikat e tjera të rritjes së dyshimtë mund të ndihmojnë mjekun tuaj të diagnostikojë një gjendje mjekësore themelore.

Ekzaminimet e lëkurës janë mënyra më e mirë për të zbuluar herët kancerin e lëkurës. Dhe sa më shpejt të identifikohet një kancer i lëkurës, aq më lehtë është për t’u trajtuar. Është e rëndësishme që të bëni vetëkontroll në baza të rregullta. Të rriturit gjithashtu duhet të bëjnë kontrolle të rregullta të lëkurës nga dermatologu i tyre.