Radiofrekuence

Radiofrekuence

  • Home
  • -
  • Radiofrekuence

Ngrohja e thellë stimulon procesin e rinimit të lëkurës natyrale të trupit tuaj, i cili ndihmon në mbledhjen e kolagjenit ekzistues dhe formimin e kolagjenit të ri.

Me kalimin e kohës, lëkura e zbehur ose e rrudhur është zëvendësuar me lëkurë të butë dhe më të forte; ton i përmirësuar dhe cilësi; dhe një pamje të përgjithshme e re.

Shtresat  e lëkurës suaj: Lëkura juaj përbëhet nga tre shtresa të ndryshme:

Epidermë – sipërfaqja e dukshme e jashtme

Dermis-shtresa e pasur kolagjenit nën sipërfaqe Indi dhjamor – “shtresa e yndyrës”; nën dermis që gjithashtu ka një rrjet të fibrave të kolagjenit në dermën tuaj dhe indin nënlëkuror është një proteinë që mban lëkurën tuaj rinore dhe të shtrënguar. Por, kur të moshoheni dhe merrni më shumë ekspozim ndaj diellit, kolagjeni thjesht shkaterrohet më shpejt sese trupi juaj mund ta rindërtojë atë dhe lëkura juaj mund të fillojë të ndryshojë ose të rrudhet.

Në përgjigje të probleneve të kolagjenit, ka shumë trajtime të tonifkimit të lëkurës që vepron duke ngrohur shtresat e brendshme të lëkurës. Por ndryshe nga trajtimet me lazer dhe teknologjitë e tjera që ngrohin shtresat sipërfaqësore të lëkurës është teknologjia e radiofrekuencës (RF) qe arrin thellë në dermë dhe indin dhjamor  për të shkaktuar shtrëngim në shtresat që kanë më shumë rëndësi.

Ja se si funksionon ky trajtim i shtrëngimit të lëkurës: Ngrohje e thellë e trajtimit ndihmon në shtrëngimin e kolagjenit në dermën tuaj dhe në indet nënlëkurore, ndërkohë që stimulon formimin e kolagjenit të ri. Si rezultat, do të shihni lëkurë të forte, më të rregullt dhe ton dhe cilësi të përmirësuar, duke filluar menjëherë dhe duke vazhduar në muajt që pasojnë këtë trajtim të shtrëngimit të lëkurës.

Trajtimetme RF janë një alternativë e shkëlqyer.

Është një procedurë shtrënguese pa dhimbje e lëkurës që nuk kërkon anestezi , Lëkura e fytyres,nofullave te rena , ose mungesa e përkufizimit te linjes ne nofulla. Lëkura nën mjekër (“qafa si gjeldetit”;) Rrudhave dhe linjave të imta rreth gojës, syve ose ballit .Mungesa e përkufizimit në buzë, trup i rrudhosur, lëkurës e varur në bark, gjunjë, krah , këmbë, duart ose te ndenjura.

Leshimi i  lëkurës ose fryrje e padëshiruar pas shtatzënisë ose humbjes së peshës jane nje alternative shume e mire.

Nishane të Lindur

* kujtese: Rezultatet ndryshojnë nga pacienti në pacient. Rezultatet nuk janë të garantuara.

A keni jetuar me një shenjë apo pigmentim që gjithmonë ka bërë që ju të ndiheni të zënë ngushtë ose mungese vetbesimi? Ngjyrat e verdha, pikat e lindjes dhe pikat port wine janë pigmentime të padëmshme që zakonisht ndodhin në lindje, por në varësi të formës, madhësisë dhe vendndodhjes, këto shenja mund të zvogëlojnë pamjen ose të tërheqin vëmendjen e padëshiruar. dermatologët tanë të certifikuar nga bordi ofrojnë një numër mundësish trajtimi për të hequr me sukses pigmentimet ne lëkure dhe epiderme.

Për të mësuar më shumë rreth zvogëlimit të paraqitjes së pigmentimit të padëshiruar, ju lutemi mos hezitoni të planifikoni një konsultim me dermatologët.

Llojet e nishaneve te lindjes dhe pigmentimet

Nishanet janë parregullsi  në lëkurë që mund të shfaqen kudo në trup. Këto shenja ndahen në dy grupe në bazë të formës së tyre. 

Enët e  gjakut (enët e gjakut) zhvillohen kur enët e gjakut pranë sipërfaqes së lëkurës nuk formohen siç duhet, duke krijuar një rritje të qelizave. Lloji më i zakonshëm i pigmentimeve të enëve të gjakut përfshin:

Njollat ​​Maculare – Shenjat e kuqe të zbehtë që janë të njohura edhe si arna të salmonit, kafshimet e lejlekut. Këto shfaqen më shpesh në qepalla, ball, qafë, hundë, pjesën e pasme të kokës ose buzën e sipërme.

Hemangioma – Pigmentimi sipërfaqësor ose i thellë që mund të shfaqet si një shenjë e kuqe (lulushtrydhe) ose një shenjë kaltëroshe nëse enët e gjakut janë të vendosura më thellë në indet e lëkurës.

Njollat ​​port wine – Njollat ​​e kuqërreme ose ngjyrë kafe që duken si verë  në lëkurë. Këto shenja shfaqen më shpesh në fytyrë, qafë, armë dhe këmbë.

Njolla te Pigmentuara – Formuar nga një mbiprodhim i pigmentimit në lëkurë në lindje ose për shkak të luhatjeve hormonale, të tilla si shtatzënia. Këto shenja janë shpesh ngjyrë kafe, ngjyrë kafe, ose e zezë.

Café au Lait Spots – Ngjyrat e lehta të ngjyrosura me ngjyrë në sipërfaqen e lëkurës që duken sikur kafeja me qumësht te derdhur në lëkurë.

Nishanet – Njohur edhe si Nishanet janë një term i përgjithshëm për një zbardhje ngjyrë kafe, kafe ose zezë në lëkurë që mund të jetë e pranishme në lindje ose të zhvillohet më vonë në jetë. Është e rëndësishme për të monitoruar Nishanet për çdo ndryshim në madhësi, ngjyrë, cilësi dhe ndjesi për të përcaktuar nëse janë bërë kancerogjene apo jo.